
„Návod“ na který mě přivedla Terezka Zendulková (@t.zendulkova).
Pokud milujete rýžové kaše stejně jako já a jejich cena (kor při větší konzumaci) vás odrazuje, tak tenhle Terezky návod budete taky milovat! 🙂
…
🔸 Do hrnce naliju požadované množství vroucí vody (5-6 násobek hmotnosti rýžové mouky) a dám na plotnu.
🔸 Jakmile začne voda bublat, odstavím ji z plotny, nasypu do ní rýžovou mouku (značka Extrudo je nejlepší- Lidl, Albert,..) a promíchám metličkou.
🔸 Vrátím zpět na plotnu, stáhnu výkon na polovinu a pár minut promíchávám.
🔸 Poté do ní už jen přisypu sůl a může se podávat.…
Skvělá je například s čtverečkem hořké čokolády, oříškovým máslem, nebo i jen lehce posypat proteinem (moje nejoblíbenější najdete ZDE ale osobně na něj mám nejradši Smartlabs protein, Hydro- přćhuť Ice Coffee).
…
Zkoušela jsem i jiné značky, ale žádná neudělala takovou konzistenci jako Extrudo.
Je nadýchaná, udělá velký objem a nemá pachuť jako mouka.
Většina rýžových kaší má složení s rýžovou moukou, bohužel cena není vždy úplně příjemná a Extrudo vás vyjde na pár korun za skoro půl kila.